top of page

İşletmede Projeler ve Programlar

  • Yazarın fotoğrafı: Onur Kurtay
    Onur Kurtay
  • 5 gün önce
  • 1 dakikada okunur

Özellikle birimlerin yaptığı işler alışanın aksine işletmenin esasıyla örtüşmüyorsa, geleneksel işlevsel yapı işi organize etmenin her zaman en iyi yolu olmayabilir. Belirli bir amaç için şirketler, işin belli alanlardaki deneyimlerini bir araya getirebilecek bir proje veya birimler arası ekip kurabilir. Kendi ürünlerine adapte edebilecekleri ürünler imal eden bir firmayı satın almayı düşünen bir şirketi ele alalım. Bu şirket geçici bir ekip kurabilir. Dış ticaret, IK gibi (muhtemelen dışarıdan destek alacağı danışmanlar) gibi alanlardan uzmanları bu ekibe atayabilir.

Ekip işin yapılıp yapılamayacağını değerlendirir, örneğin; satın almayla ilgili veya ihracat ile ilgili stratejiyi geliştirir, yeni ve mevcut işletmelerin entegrasyonunu planlar. Proje tamamlandığında ekip dağılabilir ve insanlar ya kendi görevlerine döner ya da başka bir projeye başlarlar.


Kurumlar ayrıca uzun vadeli programlar yapar. Bunlar genellikle karlılığı iyileştirmek gibi, kurumda genel bir amaca ulaşmak için şemsiye programı altında koordine edilen, birbiriyle ilgili bir dizi projeyi içerir.





Karlılık Programı

Proje 1: İmalat maaliyetlerini azaltmak

Proje 2: Müşteri hizmetlerini iyileştirmek

Proje 3: Kaliteyi iyileştirmek

Proje 4: Müşteri ödemelerini iyileştirmek

Proje 5 : Pazara giriş hızını arttırmak

Proje 6 : Tedarikçi vadelerini iyileştirmek

 
 
 

Comments


İLETİŞİM

© 2025 by Train of Thoughts. Powered and secured by Onur Kurtay

bottom of page